Skip to content

Belangrijke stap voor Waldorp Four

  • by

De gemeente Den Haag heeft een vergunning verleend voor de aanpassing van het nieuwbouwproject Waldorp Four aan IC Amsterdam. In totaal worden nu 1177 woningen gebouwd. Daarnaast wordt er 490 m2 commercieel programma gerealiseerd met bijvoorbeeld horeca en winkels.

Het is de bedoeling dat aan de Haagse Waldorpstraat vier transparante en multifunctionele woontorens verrijzen. Het project is tussen 2016 en 2018 ontwikkeld. In 2019 is het plan met alle gemaakte afspraken doorverkocht aan een nieuwe ontwikkelaar met toestemming van de gemeente.

Aangepast bouwplan

Het bouwplan is door de nieuwe ontwikkelaar aangepast. Hierdoor worden 369 extra woningen toegevoegd ten opzichte van het vorige plan. In totaal worden er 551 sociale huurwoningen waaronder 399 studentenwoningen, 60 middeldure huurwoningen en 566 vrije sector woningen gebouwd.

Wethouder Anne Mulder: ‘‘De woningnood is ontzettend hoog. Met dit project wordt bijna 29% van de jaarlijkse bouwambitie van de gemeente Den Haag gerealiseerd. Ben blij met deze belangrijke stap en hopelijk kan snel worden gestart met de bouw.’’

Waldorp Four wordt het hoogste prefab unitbouwproject in Nederland. Eind juli start de aannemer met de saneringswerkzaamheden en gepland wordt om in mei van 2023 te starten met de hei werkzaamheden.