Skip to content

Brugliggers geplaatst bij Vijverhof fase 2 + 3

  • by

Aan het Leeghwaterplein in Den Haag wordt gebouwd aan 155 appartementen in twee appartementenblokken. Omdat het poortgebouw (fase 3) deels over de ingang van een parkeergarage heen gebouwd wordt, moest er eerst wat voorbereidend werk gebeuren. Vorige week zijn daarom eerst de betonwanden gestort waar de liggers op komen te liggen.

Naast de eerste torenkraan die er al een tijdje staat, is er ook afgelopen week ook een poer gestort voor een tweede torenkraan. Nu even terug naar zaterdagmiddag, om te kijken hoe de situatie eerst was.

De inrit is links te zien, en en de gestorte betonwanden bevinden zich aan beide zijden van de ingang. Hierop worden de liggers dus geplaatst.

Omdat deze liggers zeer zwaar zijn, werden er twee mobiele kranen ingezet van Nederhoff. De eerste ligger werd al vroeg op de dag geplaatst en de volledige weg was afgesloten voor verkeer om de kranen volledig de ruimte te geven.

Rond lunchtijd lagen alle 3 de liggers. Missie geslaagd!

Na het plaatsen van de liggers kan weer door worden gebouwd aan de 99 appartementen in fase 3 en de 56 appartementen in fase 2. De oplevering van de 155 woningen staat gepland in 2021.

Betrokken partijen:

Kraanverhuur: Nederhoff