Skip to content

De Tuinen van Laak

  • by

Op en om de huidige PRAXIS locatie aan het Laakkanaal zal een complete nieuwe woonwijk verrijzen met circa 1.250 woningen: De Tuinen van Laak.

Het project wordt ontwikkeld door Verheeskade BV, een samenwerking van Lakenvelder Investment Group en Cores Investment en wordt aangestuurd door Fakton Development. De locatie is ingeklemd tussen de Verheeskade, Lobattostraat en Lulofstraat en het bestaande appartementen complex Calandria.

Het ontwerp van de zeven woontorens, variërend van circa 50 tot 120 meter is van Flip Luger van OPL Architecten/re-designers te Utrecht. De torens staan op een stedelijke plint van circa 25 meter. Op de begane grond worden commerciële ruimtes gerealiseerd. De invulling van deze ruimtes haken aan bij het thema van de toren erboven. Elke toren heeft een eigen kenmerkende thema: sociaal, middendure en vrije sector huur, gezin, zorg, starters en young profesionals. 

Afbeelding met buiten, gebouw, zitten, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het project kenmerkt zich door een zakelijke architectuur en biedt voor een breed publiek woningaanbod in de nabije toekomst. Zo worden er circa 375 sociale appartementen gerealiseerd en wordt er een combinatie gezocht met zorgwoningen. Hierbij wordt gericht op zelfstandige woonvormen. Ook worden er circa 500 middendure huurwoningen gerealiseerd. Hiermee wordt de ambitie van het Haagse college volledig gevolgd.

Naast appartementen is er ruimte voor stadswoningen voor gezinnen. Dit zijn veelal maisonnettes of ruime appartementen waarin gezinnen prima kunnen wonen. Dit woonproduct is op dit moment nog in onvoldoende mate in het Laakkwartier aanwezig, maar sluit wel aan op een grote behoefte in de stad.

De hoogste toren wordt gereserveerd voor Young Urban Professionals. Dit zijn studio woningen, maar met geweldige voorzieningen in de vorm van een gezamenlijk woonkamer voor bewoners en op de begane grond een incubator waar gewerkt kan worden.

Afbeelding met buiten, gebouw, gras, stad

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het project kenmerkt zich door de daktuinen, waarmee het huidige versteende gebied een groene long krijgt. Auto’s worden onder de centrale daktuin weg gewerkt. Hierdoor ontstaat er midden in de stedelijke hectiek een oase van rust. Tussen de torens worden daktuinen speciaal voor bewoners van de torens gecreëerd. Hier kunnen bewoners moes-tuinieren, ontmoeten en relaxen.

Lees meer over dit project op de projectpagina.

1 thought on “De Tuinen van Laak”

  1. Pingback: The Stage naar nieuwe hoogte(s) – Haagse Hoogbouw

Comments are closed.