Skip to content

Visie Maanweg

  • by

In de Binckhorst wordt de komende jaren veel gebouwd. Voor de losse deelgebieden worden gebiedspaspoorten en visies opgesteld. De eerste is de visie voor de Maanweg. Op deze plek zien ondernemers, ontwikkelaars en gemeente een kans om met inzet van gronden samen een integrale ontwikkeling mogelijk te maken. Er komen in totaal ongeveer 1000 woningen.

Met 900 tot 1100 woningen draagt het gebied bij aan de woningbouwopgave van de regio. Het gebied bestaat uit hybride bouwblokken met gemengde stedelijke functies (voorzieningen) en diverse woontypologieën (stadsvilla’s, sociale huur, appartementen, e.a). De Maankade wordt een aantrekkelijke woonkade, autovrij en met adressen aan de straat. Tussen de bouwblokken komen toegankelijke verblijfsruimtes aansluitend op het karakter van het kademilieu met ruimte voor sporten en bewegen. In één van de bouwblokken is een school opgenomen en aan bewoners wordt gevraagd welke voorzieningen ze graag terugzien.

Het Maanhavengebied is een overgangsgebied waarbij tot maximaal 50 meter mag worden gebouwd (accenten). De gemiddelde bouwhoogte is echter 15-20 meter hoog. Daardoor wordt er op een gepaste manier aangesloten op de bouwhoogten binnen Voorburg.

Betrokken partijen:

ROMA Investments, Local Amvest, Stichtsbeheer, Tankstation, Fred Zandstra, NU ontwikkeling en Gemeente Den Haag.